התייחסות מנטור/יועץ עסקי לכעס

כמה פעמים מצאת את עצמך כועס/ת? כעס אישי? מקצועי? חברי? משפחתי? בנהיגה? אין יום שעובר ללא סיטואציה כלשהי עם כעס, ואנחנו מוצאים את עצמנו באין ספור מצבים בהם אנו כועסים.

אין יום שעובר ללא סיטואציה כלשהי עם כעס, ואנחנו מוצאים את עצמנו באין ספור מצבים בהם אנו כועסים. לפעמים הכעס רגעי, ולפעמים נמשך זמן רב וגורם לנו להצפה של הרבה אמוציות, מחשבות, התחשבנות עם הגורם המכעיס ועוד רגשות.
האם אנחנו תמיד שלמים עם הכעס שלנו? האם אנחנו שולטים בו ומנתבים אותו נכון? ברוב המקרים הכעס מעורר אצלינו כל מיני "שדים" שנצרבו בנו בעבר, ואירוע מסוים או סתם טריגר כלשהו מעיר אותם ומרתיח את דמנו לזמן ומה ואז נירגעים ומנתחים לעצמינו את הסיטואציה שהכעיסה אותנו.

כמנטור ויועץ אני מגדיר כעס כרגש המלווה בתגובה נפשית וגופנית. כעס מופיע לעיתים קרובות יחד עם תחושות של כאב וסבל, ועם חוויות של פגיעה, איום או סכנה. כשאנו כועסים אנו מגנים על עצמנו מפני חווית איום כלשהי. הכעהתייחסות מנטור / יועץ עסקי לכעס פוגע בגופינו (תחושת הכעס גורמת להרבה זעם פנימי שגורם לפגיעה במערכת העצבים ועוד)
ולכן הוא שיקרי במובן שהוא מעורר את הגוף לתחושות קשות אשר נעלמות לאחר מכן. 
כעס הוא תגובה לאיום כלשהו שבדרך כלל אנו מגיבים עליו דרך הפה. כעס הוא גם תגובה לחוסר אונים או תסכול כלשהו. כעס הוא פוגעני וגם גובל לעתים בחוסר יושר (גורם לאמר דברים שלא קשורים למציאות).

מנטור להתפתחות אישית

איך מטפלים בתופעה הזו? חשוב מאוד לזהות את תחושת הזעם בהתהוותה, לקחת נשימה עמוקה ולנסות להבין את המציאות הנקודתית תוך ניקוי כל הרעשים שמעוררים אותו. ברב המקרים תהליך כזה מזקק את האירוע ומביא להבנה מה היו הנסיבות שגרמו לכעס (לא אחת אירועים שהתרחשו בעבר ובילדות ונצרבו בתודעה) ואז מקבלים את התובנה שהכעס מיותר ומגיעים להבנה ושליטה על הסיטואציה.

בפוסט זה ניתחתי בקצרה את מושג הכעס.

כמנטור וכיועץ עסקי/מקצועי שלך נוכל יחד להבין, לנתח ולתרגל את יכולת השליטה על הכעס עוד בהתהוותו, עם הרגש, והתגובה הנפשית והגופנית.